Ό,τι ξέρουμε για το iOS 15.5

oti-xeroume-gia-to-ios-15-5

Η ενημέρωση του iOS 15.5 μόλις κυκλοφόρησε για προγραμματιστές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αργήσει πολύ μέχρι το iPhone – θήκες κινητών – σας να αποκτήσει άλλον έναν γύρο βελτιώσεων με δυνατότητα λήψης.

Το iOS 15 είναι διαθέσιμο για πάνω από μισό χρόνο, αλλά εξακολουθεί να λαμβάνει αξιοσημείωτες ενημερώσεις, με την τελευταία ενημέρωση, το iOS 15.4, να εισάγει ορισμένες ευπρόσδεκτες αλλαγές όπως η συμβατότητα Face ID με μάσκες προσώπου. Επομένως, το iOS 15.5 πρέπει να ακολουθήσει μια σκληρή πράξη.

Τίποτα που βρέθηκε στο iOS 15.5 μέχρι στιγμής δεν φαίνεται τόσο μεγάλο όσο το να μπορείτε να ξεκλειδώσετε το iPhone σας με ενεργοποιημένη την προστασία προσώπου. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις για ορισμένες χρήσιμες αλλαγές, όπως στην εφαρμογή Πορτοφόλι ή νέες υπηρεσίες που απευθύνονται σε λάτρεις της κλασικής μουσικής και των σπορ.

Παρακάτω είναι όλες οι αλλαγές που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στο iOS 15.5. Θα το κρατάμε ενημερωμένο καθώς βρεθούν περισσότερα πράγματα, γι’ αυτό φροντίστε να ελέγξετε ξανά και να δείτε πώς εξελίσσεται.

iOS 15.5 τελευταία νέα και φήμες

Μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει περιορισμένες πληρωμές από τρίτους βρέθηκε στην έκδοση beta του iOS 15.5, δείχνοντας ότι η Apple γίνεται σιγά-σιγά πιο επιτρεπτή απέναντι στις εφαρμογές που σας επιτρέπουν να ξοδεύετε χρήματα εκτός του App Store.

Ημερομηνία κυκλοφορίας iOS 15.5

Η έκδοση iOS 15.5 είναι διαθέσιμη τώρα, αλλά δεν συνιστούμε σε όλους να δοκιμάσουν αμέσως αυτό το λογισμικό. Οι δοκιμές εκτελούνται για να ελεγχθεί ότι οι λειτουργίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και είναι απαλλαγμένες από σφάλματα, πράγμα που σημαίνει ότι η λήψη της ενημέρωσης στο iPhone σας μπορεί να σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν έχετε τίποτα νέο να παίξετε.

Ή ακόμα χειρότερα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο τηλέφωνό σας όπως απώλεια δεδομένων. Δοκιμάστε την έκδοση beta μόνο εάν έχετε μια εφεδρική συμβατή συσκευή γύρω σας για να δοκιμάσετε με ασφάλεια τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Όσο για μια σταθερή έκδοση iOS 15.5 — αυτή που η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς θα θέλει να κατεβάσει — δεν υπάρχουν ακόμα νέα. Ωστόσο, με την έκδοση beta να είναι ζωντανή επί του παρόντος, θα φανταζόμασταν ότι θα περάσουν μόνο ένας ή δύο μήνες πριν φτάσει.

iOS 15.5: τα χαρακτηριστικά μέχρι στιγμής

Δεν υπάρχει ακόμη εξαντλητική λίστα με τις λειτουργίες του iOS 15.5, καθώς είναι ακόμα τόσο νέο. Αυτά είναι τα highlights μέχρι στιγμής όμως.

Apple Wallet Cash και κάρτα λογαριασμού

Στην εφαρμογή Apple Wallet, το μενού Cash έχει πλέον εμφανή κουμπιά πληρωμής και αιτήματος. Αυτά θα διευκολύνουν το να δίνετε και να λαμβάνετε χρήματα από τις επαφές σας, αντί να περνάτε από την τραπεζική σας εφαρμογή ή να λαμβάνετε μετρητά σε ένα ΑΤΜ για να το κάνετε αυτοπροσώπως. Ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα βγει από την έκδοση και στη σταθερή έκδοση για τακτικούς χρήστες.

Μια μικρότερη αλλαγή στο Πορτοφόλι που εντοπίστηκε είναι ότι το iTunes Pass, το όνομα για τα χρήματα της δωροκάρτας σας ή άλλα χρήματα που υπάρχουν στις υπηρεσίες της Apple φαίνεται να μετονομάζεται σε Κάρτα λογαριασμού Apple.

Καθώς η εφαρμογή iTunes δεν υπάρχει πλέον από τότε που η Apple αποφάσισε να διαχωρίσει τις διάφορες λειτουργίες της σε άλλες εφαρμογές, είναι λογικό για την Apple να αλλάξει το όνομα αυτής της δυνατότητας. Αν κάτι είναι περίεργο, αυτό δεν είχε ήδη γίνει.

Apple Classical

Ο κώδικας του iOS 15.5 περιέχει μερικές αναφορές για την Apple Classical, την εδώ και καιρό φημολογούμενη εφαρμογή ροής που εστιάζει στην ορχηστρική μουσική. Η κυκλοφορία αυτής της εφαρμογής πιθανότατα δεν εξαρτάται από το iOS 15.5, αλλά το γεγονός ότι είναι παρούσα δείχνει ότι η Apple μπορεί να προετοιμάζεται για μια επικείμενη κυκλοφορία.

Apple SportsKit

Ένα άλλο φημολογούμενο χαρακτηριστικό που αναφέρεται στον κώδικα, το SportsKit είναι ένα πακέτο λογισμικού της Apple που επιτρέπει την αποστολή ζωντανών αθλητικών αποτελεσμάτων και δεδομένων σε ένα γραφικό στοιχείο αρχικής οθόνης και ανάγνωση από τη Siri. είναι πιθανό να μπορεί να κάνει περισσότερα, αλλά αυτό δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή λόγω της περιορισμένης πρόσβασης της Apple στο πλαίσιο.

Φαίνεται ότι μόνο ειδικά εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες του SportsKit, ίσως επίσημες αθλητικές ομάδες και franchise.

Πληρωμές τρίτων για εφαρμογές

Αυτό θα κάνει τη διαχείριση των συνδρομών σας μέσω του iPhone σας πολύ πιο εύκολη. Στην νέα έκδοση ανακαλύφθηκε μια άδεια προγραμματιστή που επιτρέπει σε συγκεκριμένους τύπους εφαρμογών να κατευθύνουν τους χρήστες σε συστήματα πληρωμών εκτός του οικοσυστήματος της Apple, συμπεριλαμβανομένων των προειδοποιήσεων προς τον χρήστη ότι αυτό συμβαίνει.

Η Apple δεν το επέτρεπε αυτό στο παρελθόν, αλλά μετά από νομικές ενέργειες όπως η Apple εναντίον της Epic Games, φαινομενικά δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτρέψει στους χρήστες τη δυνατότητα ρύθμισης και διαχείρισης πληρωμών εκτός του App Store μέσω εφαρμογών iOS.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.